Izbégisek a megyei Bolyai Anyanyelvi csapatversenyen

Tavaly, amikor harmadikosok voltunk, az első megyei Bolyi Anyanyelvi versenyünkön VIII. helyet értünk el. Ami nagyon szép eredmény, de elhatároztuk Enikő nénivel, hogy idén mindent beleadunk a jobb helyezés érdekében. Tehetséggondozó órákon kidolgoztunk rengeteg gyakorló feladatot.

 

Aztán egyszer csak eljött a verseny napja. Csanád anyukája vitt minket a Rákóczi Iskolába, s út közben édességeket adott. A teremben elénekeltük a Himnuszt, majd elkezdődött a verseny. Enikő néni olyan jól begyakoroltatta a feladattípusokat, hogy szinte „ledaráltuk” a kérdéseket. Tűkön ülve lestük, vártuk este a megoldókulcsot. Kiderült, hogy csak két feladatban hibáztunk egy keveset.

 

Néhány nap múlva a felkészítő tanító nénink bejelentette, hogy benne vagyunk a legjobb 10-ben. Később az is kiderült, hogy benne vagyunk a top 6-ban! Ezek után értesítettek e-mailen bennünket, hogy mehetünk az eredményhirdetésre. Izgatottan mentünk Enikő néni autójával Bp-re a Szent István Gimnáziumba, s útközben csokit is kaptunk jutalmul.

 

A gimnázium színház-termében már rengeteg gyerek várakozott. A tiszteletünkre még zenei műsort is adtak a helyiek. A hatodik helyezettektől indulva sorolták visszafelé az eredményeket. Boldogok voltunk, hogy nem hallottuk a nevünket még a harmadik helyezetteknél sem!

 

Végül is kiderült, hogy az előkelő II. HELYEN végeztünk!!!!!

 

Önfeledten autóztunk haza az ajándékokkal és a névre szóló Okleveleinkkel. Megérte sokat gyakorolnunk!

 

Bolyai

 

Orbán Kristóf, Vörös Csanád, Gerzanics Petra,  Szép Bíborka

4. b osztályos tanulók

 

Felkészítő tanító: Kertészné Ikvai Enikő