Kazinczy szépkiejtési verseny

2018. január 12-én rendezte meg iskolánk a Kazinczy szépkiejtési verseny iskolai fordulóját, amely a felsősöknek volt meghirdetve. 15-en vettünk részt rajta az 5-8. osztályosok közül.

 

A versenyre az iskolai könyvtárban került sor, ahol mindenki egy részt olvasott fel az egyéni választása vagy tanára javaslata szerint hozott könyvéből. Két feltételnek kellett megfelelni: helyes, szép kiejtéssel és magyar írótól kellett olvasni.

 

A szabadon választott rész után egy lapot kaptunk, ezen szerepelt a kötelező szöveg Lacfi Jánostól, aki Kövér Lajos humoros alakjáról írt.

 

Kazinczy szépkiejtési verseny

 

A verseny negyed háromtól négyig tartott. Ugyan egy csoportban versenyeztek az ötödikesek és a hatodikosok, a hetedikesek pedig a nyolcadikosokkal, mégis együtt hallgattunk meg mindenkit. Nagyon jók, változatosak voltak a szabadon választott részletek is. Olvastak a versenyzők Janikovszki Évától, például Az anyu én vagyok könyvéből az első két oldalt Arató Szonja, a Kire ütött ez a gyerek részletét Mogyorósi Bendegúz Sándor mutatta be. Az ötödikesek a sivatagok szépségeiről – érdekességeiről olvastak. A nagyobbak közül Gera Emese és Jósvai Sára a Szent Péter esernyőjéből, Fehér Klára: Bezzeg az én időmben regényéből és többek között Márai Sándortól olvastak föl, és még sok szép, érdekes dologról szóló könyvekből ismerhettünk meg részleteket.

 

Az iskolánkból 4-en jutottak tovább a szentendrei járás iskolái számára rendezett „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulójára.

 

Szöllősy Bálint, Barna Tamara - tartalékversenyző Czap Vanessza az 5-6. évf.- ról, Bereczky Zsolt, Székely Lilla - tartalékként Vanyák Dorina a 7-8. évfolyamról jutottak tovább.

 

Gratulálunk Nekik!

 

Galéria >>

Nagy Rebeka tanuló