Kosárlabda Diákolimpia III-IV. korcsoport

2018. február 6-án, kedden a pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskolában megrendezésre került a fiú kosárlabda diákolimpia III. korcsoportos körzeti versenye.

 

Iskolánk a Pomáz és a Szigetszentmiklós csapata ellen játszott. A csapat tagjainak egy része az idei évben kezdett el kosárlabdázni. Heti egy-két edzésük van. Nagyon lelkesek és folyamatosan fejlődnek. Ez volt az első versenyük ebben a sportágban. Három tanuló már régebb óta kosarazik, akik tapasztalatukkal és kiegyensúlyozott játékukkal erősítették a csapatot. Mindkét mérkőzés szorosnak bizonyult, nem lehetett megjósolni a végkimenetelét. Izgalmas és szép kosarakkal teli játékot láthattunk. A fiúk mindkét mérkőzést megnyerték, amely továbbjutást jelentett a megyei területi bajnokságra. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a támadásban Balogh Mátyás (5.b) és Mogyorósi Bendegúz (6.b), akik kiváló ziccereket értékesítettek. A védekezésben pedig Szűcs Olivér (6.c) bizonyult a legjobbnak.

 

A megyei területi bajnokságot Kerepesen rendezték meg, ahol a fiúk két ellenfelet kaptak. Az első mérkőzés nagyon nehéznek bizonyult, hiszen az egyik legjobb csapat ellen kellett játszani. A fiúk hősiesen küzdöttek, de sajnos vereséget szenvedtek. A második mérkőzés könnyebb volt, de nagyon elfáradtunk és a véghajrában alul maradtunk. Végül a 4. helyen végeztünk.

 

 

A csapat tagjai:

Cserveny Balázs (5.a), Berecz Balázs (5.b), Balogh Mátyás (5.b), Pótha Olivér (5.b), Molnár Iván (5.b), Kenyeres Kristóf (5.b), Csongrádi Benedek (5.b), Radnó Balázs (6.b), Mogyorósi Bendegúz (6.b), Szűcs Olivér (6.c), Egri Zsombor (6.c)

 

 

2018. február 13-án, kedden a pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskolában megrendezésre került a fiú kosárlabda diákolimpia IV. korcsoportos körzeti versenye.

 

A IV. korcsoportos fiúk a Ferences és a Pomáz csapata ellen játszottak. Sajnos ezen a napon többen lebetegedtek, így kisebb létszámmal érkeztünk a diákolimpiára. Az első mérkőzést a Pomáz csapata ellen játszottuk. A pomázi tanulók lényegesebben magasabbak voltak, mint mi. A gyerekek megszeppenve és félve álltak fel a kezdőkörbe. A félelmük hamar elszállt és a fürgeségüket, gyorsaságukat kihasználva sorra értékesítették a kosarakat. A mérkőzést végig uraltuk és győzelmet arattunk. A második mérkőzést a Ferences ellen játszottuk, ahol sajnos alul maradtunk, így végül a II. helyezést szereztük meg.

 

 

A csapat tagjai:

Balogh Mátyás (5.b), Mogyorósi Bendegúz (6.b), Szűcs Olivér (6.c), Conzadori Luká Luigi (6.a), Klucsik György (7.b), Sgroi Cristiano Carmelo (7.b), Varga-Vallyon Máté (7.b), Meixner István (7.c), Szemere Huba (8.b), Szekeres Barnabás (8.b)

 

 

Ezúton szeretném megköszönni Szűcsné Galánfi Villő néni segítő és kísérő munkáját.

 

Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk a tanulóknak!

 

 

Szeszákné Stomp Katinka