Öko - 1c osztály Őszi évszaktúra

Először visszasétáltunk a tornacsarnok mögötti is fahídhoz (bürühöz), és átkeltük a patakon. A tanösvényen sétálva láttunk vaddisznótúrást, pókhálós Tündérkertet. Felismerjük már a csipkebogyót (s akkor ehetjük, szedhetjük, ha megcsípte a dér; 1 éjszakára hideg áztatással  fogyasztjuk teának, C vitaminban nagyon gazdag!!!!!!!)
 
 
Megnéztük a régi duzzasztót, majd a focipálya mögötti patak-vízhozam mércét. Láttunk galamb-ette rókavacsorát. Felmásztunk a Püspökmajor fennsíkra, ahol falatoztunk "anyacsomagolt" finomságokból! Találtunk ott galagonyabokrot és megtanultuk Weöres S.: Galagonya c. versét (Őszi éjjel izzik a gylagonya..). Megcsodálhattuk Magyarorszák kiemelten védett árvalányhaj mezőjét. Örvendeztünk a Kertes Tanya lovainak és kutyáinak, s elénekeltük az "Erdőszélén házikó, ablakában nagyapó..." kezdetű dalt.
 
 
1c osztály Őszi évszaktúra
 
 
Majd ismét visszatértünk az erdőbe, ahol is gombát, mohát makkot, minitobozt gyűjtöttünk.
Visszaérve Izbég régi (mára már felismerhetetlen) focipályájára, ahol gyermekkorunk Szentendrei Majálisai zajlottak. Itt megtaláltunk egy tűzrakóhelyet, s megláthattuk a túloldalról a MI KISBÁNUNKAT. Mindjárt át is keltünk a patakon!
 
A végén, míg a szülőket vártuk, piknikeltünk s egészséges répát, almát nasiztunk.
Fantasztikus napsütés, kipirult arcok, jóleső fáradtság!!!! Szuper délelőtt volt!!!
 
A fotók: