Ruzsinszki Gábor Programozható elektronikák

Programozhato elektronikak

 

 

Az informatikaoktatásban fontos a folyamatos megújulás, hisz a körülöttünk lévő infrastruktúra folyamatosan fejlődik, változik. A gyermekek már nem megismerkednek az okoseszközökkel, hanem lételemük ezek használata. Sok diákban felmerül az igény, hogy ne csak használják a technikát, hanem alkossanak is valamit egyéni igényük alapján.

 

 

Ez a könyv pont ezt teszi lehetővé. Nem találkoztam még ezen kívül olyan művel, ami az elektronika alapjaitól a mikrovezérlőket tartalmazó lapkákat ilyen mélységben tárgyalta volna magyar nyelven, kiegészítve a programozásukkal. A mű terjedelme önmagáért beszél: több mint ezer oldal, ami nagyrészt saját tapasztalaton, fejlesztésen alapul.

 

 

Összefoglalva: akit a programozható elektronika, a robotika érdekel, nem hagyhatja ki ezt az alapművet. Nagylelkű gesztus a szerzőtől, hogy ingyenes példányban iskolánk tanulói rendelkezésére bocsátotta elektronikus könyv formájában a művet, aminek az ára egyébként is rendkívül baráti mind a tartalmához, mind a terjedelméhez képest.

 

 

Ez a könyv túl jó ahhoz, hogy ne forgassuk rendszeresen.

 

 

A könyvről többet megtudhat a szerző oldalán: