Beiratkozás + határidő

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, az eredeti megállapodás szerint, augusztusban az első szülői értekezleten kell leadni. 

(A KRÉTA csak egy autómatikusan generált üzenetet küldött Önöknek)

 

 

A beiratkozás határideje az első osztályba

2020. május 15

 

Tájékoztató

 

Kiegészítés a tájékoztatóhoz

 

Osztályok bemutatása

 

A „Figurás” osztály tanítóinak bemutatkozása.

 

A „Tudorka” osztály tanítóinak bemutatkozása.

 

Az „Öko” osztály tanítóinak bemutatkozása.

 

 

 

Kiegészítő magyarázat a körzeti iskola fogalmáról

 

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

 

Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

 

[1] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.