Berecz Zsombor 5.b munkája

Kedves Látogató!

 

 

Berecz Zsombor a szentendrei Izbégi Általános Iskola tanulója. Ovis kora óta ügyesen rajzol, aki jelenleg a Szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola grafika-festészet szakos diákja is. Vicces, nyitott, lelkes,kedves és jól focizik. A logikai érzéke kiváló és ezzel együtt szárnyal a fantáziája. Nagyon barátságos kisfiú, olyan igazi mosolygós tizenegy éves. Aki a  karantén ideje alatt iskolai kötelességét is ellátva kitartóan álmodta meg és rajzolta epilepsziával élő gyerektársainak a mese szereplőit Sárvári Györgyi meseíró , pszichológus legújabb könyvének illusztrációit. Büszkék vagyunk rá! Olvassák szeretettel a könyvet és a bemutatkozót!

 

 

Kaszai Krisztina

Zsombi rajztanára

 

 

Berecz Zsombor

 

 

Sárvári Györgyi meseíró és pszichológus ajánlója:

 

 

"Örömmel és büszkén mutatom be Nektek a valentiespentek.hu oldalt, ahol az epilepsziával élő gyerekeknek szóló mesénk olvasható. Igen többes szám. Ez a honlap közös siker, hisz nem jött volt a létre, ha Dr. Altmann Anna nem ilyen kitartó és elhivatott orvosa kis betegeinek, ha Lakatos Júlia nem mond azonnal igent erre az önkéntes munkára, ha Berecz Zsombor nem ilyen érzékeny és tehetséges kisfiú, aki karanténsuli idején lelkesen és kitartóan illusztrálja a történetet.

 

A cím adta magát. Valentin ugyanis nem csak a szerelmesek, de az epilepsziával élők védőszentje is. Ráadásul sosem volt a környezetemben Valentin, erre a mese születésével egyidőben találkoztam egy Valentinnal, akit érdekes és értékes embernek ismertem meg. Ahogy a neten olvastam, nézelődtem beleakadtam Péntek kutyába, aki egy igazi epilepsziás jelzőkutya, segítő társ. Péntek a valóságban ugyan labrador, nálam viszont uszkár lett. Ez sem véletlen, mert egy nagyon különleges epilepsziával élő kislány igazi kutyája uszkár és fehér és ez a két kicsi szemmel láthatóan rajongott egymásért. Mesében a helyük!

 

Bármi adhat ötletet meséhez. Csukás Istvánról olvastam egyszer, hogy még az utcanevek is inspirálják, mert például az, hogy Téglagyári Megálló is milyen szuper mesébe illő név már?! Ezt a cikket róla sokáig, mint egy igazi rajongó, kivágva a tárcámban őrizgettem.

 

Valentin és Péntek történetet Anna gyógyító szenvedélye inspirálta, az osztályon megismert családok végtelen ereje és bátorsága hívta életre. Az ott dolgozó pszichológusok elképesztő elhivatottsága és magas szintű szaktudása előtt pedig le a kalappal! köszönöm Dr. Donauer Nándor és Salat Luca!

 

Korolovszky Juli nélkül pedig nem lenne mit mutatnom. Az igazi Sümi anyukája hozott össze minket. Köszönöm Juli (ezt is)!

 

Nem szoktam kérni, hogy osszátok meg a bejegyzésem, de most kivételt teszek. Az olvasóink egy szűk, de népes csoport, és tudjátok, mindenki számít! Minden fórum, ami közelebb visz az érintett családokhoz egy kis hozzáadott érték Tőletek, akiknek örömmel és szeretettel írok. Köszönöm, hogy velem tartotok!"

 

 

valentinespentek.hu